Lifestyle

2. Keuzes maken vanuit je hart

Is het je wel eens opgevallen dat je door de snelheid en de druk van de huidige maatschappij niet meer stilstaat bij hoe jij je voelt en waar jij zelf behoefte aan hebt?

Deze druk heb ik ervaren toen ik klaar was met mijn opleiding, ik niet kon blijven bij mijn afstudeerorganisatie en ik bevond me in het zogenaamde ‘gat’. En nu? Waar ga ik werken? Wat is er mogelijk met mijn opleiding? Wat zou ik willen? Doordat mijn wens om te blijven bij mijn afstudeerorganisatie helaas niet in vervulling kon gaan, voelde ik ineens de druk om snel een baan te vinden. Daarbij kwam kijken dat ik geen StuFi meer kreeg en ik ook uit mijn studentenkamer moest en een nieuwe woning moest zoeken. Stress stress stress.

Ik vond deze druk zwaar en ik raakte in de stress. Ik gunde mezelf geen tijd om stil te staan bij wat ik nou zelf écht wilde in een baan, terwijl ik juist op een punt in mijn leven stond waarin dit super belangrijk was om aan vast te houden. Het gevolg was dat ik keuzes maakte uit stress en angst. Ik dacht rationeel na, bijvoorbeeld: bij deze keuze heb ik in ieder geval een goed inkomen, ontwikkelmogelijkheden of doorgroeimogelijkheden. Het is juist belangrijk om dit soort keuzes te maken met je : waar hou je van, waar wordt je blij van en past dit bij je normen en waarden. Waarom dit belangrijk is? Je gaat anders niet werken vanuit je eigen kracht en jezelf, waardoor je langzaam je eigen kracht verliest en je (zoals ik) in een burn-out terecht kan komen. Ik gun dat echt niemand.

Hoe moeilijk het is ook is, maak keuzes niet uit angst, je staat je eigen geluk alleen maar in de weg. 

pexels-photo-247195.jpeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s