Lifestyle

4. Wie ben ik eigenlijk?

Ik heb nooit bij deze vraag stilgestaan als ik grote keuzes maakte in mijn leven. Keuzes als welke opleiding, wat voor werk en welke school liet ik vaak afhangen van de meningen van anderen (zij kende mij immers) of de gedachte ‘het lijkt me wel leuk’. Ik kende mezelf totaal niet en ik kon daarom ook niet de verantwoordelijkheid nemen voor mijn keuzes. Ik vertrouwde op wat anderen tegen mij vertelde.

Nu ik 27 ben heb ik pas door dat je jezelf goed moet leren kennen en je jezelf vooral ook serieus moet nemen als je grote keuzes wil kunnen maken. En ja, ik ben me bewust dat je nooit van te voren weet of je een goede keus maakt, maar het helpt je verdomd goed om een keuze te maken in de richting van je eigen geluk.

Tips om te ontdekken wie je bent en waar je van houdt.

  1. Pak een stapel tijdschriften en knip uit wat je aanspreekt. Dit kunnen zowel teksten als afbeeldingen zijn. Maak er een mooie collage van en aanschouw je innerlijke op papier.
  2. Bedenk een situatie of tijdsperiode waarin je heel blij en gelukkig was. Pak pen en papier en schrijf de situatie in het midden van het papier. Daaromheen zet je alle blije, leuke en warme gedachten, handelingen of gebeurtenissen die je te binnen schieten. Als je klaar bent zie je in 1 oogopslag waar jij als persoon in een situatie van geniet. Dit ga je belangrijk vinden in bijvoorbeeld je baan of opleiding.

pexels-photo-416322.jpeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s