Lifestyle

8. Hoe gaat het met je?

“Hoi, hoe gaat het met je?”

“Hey, ja goed! En met jou?”

Een vraag die we elke dag wel gesteld krijgen, of zelf stellen aan iemand. We antwoorden bijna altijd met dat alles goed gaat. Is dat ook zo?

Ik denk dat veel mensen niet echt weten hoe het met ze gaat. Er is vaak geen tijd om deze vraag aan jezelf te stellen en vaak maken we daar ook geen tijd voor. Het is ook best confronterend om binnenin jezelf te kijken.

Waar we wel tijd voor vrij maken is ons uiterlijk. Hoe zien mensen ons? Op welk feestje wil je gezien worden? Welke kleding is nu hip? We zijn altijd gedreven om ons uiterlijk aan te passen en mooier te maken om ergens bij te horen. Mening van anderen is daarbij super belangrijk.

Ik denk dat het steeds populairder begint te worden om naast je uiterlijk ook met je innerlijk bezig te zijn. Dit kan door middel van o.a. mindfulness en meditatie. Hierdoor weet je veel beter hoe het écht met je gaat. Als je dit weet, dan weet je welke gebieden aandacht nodig hebben voor een gelukkiger gevoel. Je weet daardoor wat jou gelukkig maakt en wat je kernwaarden daarbij zijn. Je kan je eigen mening serieus gaan nemen, beslissingen maken die bij je passen en je eigen pad belopen. Wauw, wat een kracht bezit je dan.

Het is jammer dat mindfulness en meditatie bekend staan als iets ‘zweverigs’. Eigelijk is iemand zweverig als hij of zij geen aandacht besteed aan zijn innerlijk, dit zweeft dan toch ergens? Ik denk juist dat het je aard en dat je vanuit je kracht kan handelen.

Iedereen kan mindfull (in het hier en nu) zijn en we doen het soms onbewust. Die wandeling in het bos of op het strand. Het geluid van de vogels en de zee. De geur van de bomen en het zoute water. Het zand tussen je tenen en de blaadjes knisperend onder je schoenen. Door de rust die je erbij ervaart kan je je eigen gedachtes en gevoelens opmerken.

Dus tijd om meer de tijd te nemen om jezelf te leren kennen! Dat maakt alles echt zoveel makkelijker:)

pexels-photo-414607.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s